margotbendijk.reismee.nl

Gootje in de jungle...

Hallooooooo!

Geen nieuws is goed nieuws & dat is inderdaad het geval! Ik ben de afgelopen 2 weken te druk bezig geweest met genieten van het noorden van Thailand & Laos om binnen te zitten en berichtjes te tikken. Maar ik vond het nu toch echt weer eens tijd worden om jullie op de hoogte te brengen van de laatste perikelen in Azie! Waar heb ik jullie ook alweer achtergelaten? Oh ja, Ayuttaya in Thailand. Goed, gaat u er eventjes voor zitten?

Laughing

Vanaf Ayuttaya zijn we (nog altijd ik met mijn Zwitserse meissies) met de nachtbus naar Chiang Mai vertrokken in het noorden van Thailand. Je voelt 'm misschien al aankomen...maar opnieuw geen vervoersmiddel waar ik heel erg vrolijk van werd! Nu heb ik het sowieso niet zo op nachtbussen (ik verdenk de chauffeur er in elke bocht serieus van in slaap gevallen te zijn), maar dit keer had het meer te maken met de geur die er van mijn buurman afkwam, dan met de rijvaardigheden van de buschauffeur. Mijn hemel, wat stonk die vent zeg! Ik ben er tijdens de 10 uur durende busrit niet achter kunnen komen of de stank van zijn voeten, oksels, haren, kleding of welk ander gat dan ook afkomstig was, maar de stank was niet te harden!

Maar goed, de jungle in Chiang Mai! We besloten een 2-daagse jungle trekking te nemen richting Pai, verder in het noorden van Thailand. Wellicht dacht de gids dat we om een marathon gevraagd hadden, want hij heeft ons 2 dagen lang door de stromende regen haast rennend door de jungle heen gesleurd. Ik kan dus melden dat ik meer details van de schoenen van mijn voorganger gezien heb, dan van de omgeving

Laughing
. Om de paar meter ging er iemand op zijn gezicht en we kwamen echt als verzopen katjes aan op onze overnachtingsplek in de jungle. Over de tocht zelf valt verder niet heel veel te melden, aangezien we dus niet veel gezien hebben. Maar dat werd meeeeeer dan goed gemaakt door de fantastische curry die onze gids ons 's avonds voorschotelde (ow, ik krijg geen genoeg van het eten hier!), zijn liedjes op de gitaar waar niemand de teksten van wist om mee te kunnen zingen (tot hij tot onze schaamte Britney Spears inzette en iedereen gegeneerd om zich heen kijkend de tekst mee mompelde) en de olifantenrit de volgende dag. Goed, ik weet wat je denkt en ik ben het met je eens...met je dikke toeristisch reet (4 in totaal in het geval van onze zielige oilifant) op een olifant gaan zitten terwijl die tegen zijn zin in door de jungle wandelt, is inderdaad twijfelachtig...maar het eens meegemaakt te hebben is toch wel heel erg leuk! En het was een flinke jongen! En Gootje zat op zijn nek, achter zijn oren!

Erg tof hoor! Beetje wiebelig,maar ik moet zeggen...een van de beste Aziatische vervoersmiddelen tot nu toe!! Misschien op een gedeelde eerste plaats met de scooters die we twee dagen later gehuurd hebben in de 'Golden Triangle' - het 3-landenpunt tussen Thailand, Laos & Birma. Niet aan de opium gehangen, maar wel een erg coole tocht langs de Mekong Rivier. Onze scooters lieten ons helaas nogal eens in de steek (lekke band & lege tank), dus we waren erg dankbaar met de pick-up jeep die de hele dag met ons meereed (met daarin 2 Portugese jongens die we waren tegengekomen).

Na de Gouden Driehoek de Mekong overgestoken naar Laos. Na 2 weken grijs en regen in Thailand opeens strakblauwe hemel. En wat een mooie natuur mensen! Sjongesjongesjonge. In het Noorden van Laos hebben we opnieuw een 2-daagse jungle trekking geboekt met onze Portugese vrienden, die we na een paar passen omgedoopt hebben tot 'Grandpa' (een kerel van mijn leeftijd...3x raden wat mijn bijnaam is) en 'Sisi' (die te gladde schoenen aan had en elke 3 meter met een dik Portugees accent naar de gids riep 'This is too slippery man!' om er met een piepstemmetje achteraan te gooien 'I kill you....!'. Iermand ooit die cabaret act gezien met die buikspreekpop in de vorm van het skelet van een terrorist?? Zo ja, het was precies zo. Zo nee, hou op met lezen en ga dat filmpje bekijken op YouTube!).

Goed, de grootste lol dus in de jungle om onze Portugese vrienden, maar we schoten door hun tempo natuurlijk voor geen meter op. Daarom toch maar besloten de 2e dag via de weg naar ons vertrekpunt te retourneren in plaats van dwars door de jungle (met de voorste gids die met een mes een pad creeert....erg cool). Diezelfde dag een helse rit van 8 uur in een mini van gemaakt richting Nong Khiaw, een heel mooi plekje tussen de bergen. Vanaf hier zijn we op een slow boat gesprongen die ons in 5 uurtjes richting Luang Prabang heeft gevaren en daar zit ik nu.

Laos is zoals gezegd schitterend - met overdag en 's avonds de mooiste hemel die ik ooit gezien heb. Ik vind persoonlijk nog steeds dat ze de mensen hier beter LUI dan LAO kunnen noemen, want je moet werkelijk iedereen wakker maken voordat ze aan het werk gaan. Ze liggen echt overal en de hele dag te pitten, maar ik kan het ze niet kwalijk nemen met deze hitte!

Goed, ik ga even wat fotoootjes het web opgooien zodat jullie ook met eigen ogen kunnen aanschouwen wat ik zoal de afgelopen dagen bekeken heb. Boy, bedankt voor de extra fotoruimte die je me cadeau hebt gedaan! Wordt erg gewaardeerd!

Pap, mam, Antoinette, klaar voor Canada? Lief, al bijna piloot? Petra & Florine, hoe bevalt het leven als getrouwde vrouw?? Karlijn & Dennis, wanneer is de eerste verhuisdag?? Marijke, al bruiloftkriebels?? San, bevalt de bril inmiddels beter?? Nick, bijgekomen van de prikken? Suze, ik heb je mail niet gezien??? PI, nog spannende nieuwtjes te vertellen???

Dikke kus!

the suisse.... ;-)

i cant read it..... :-( put thank you for beeing with us!!! muentschi

Antoinette

Ha, ha, ha, dat waren veel belevenissen in één verhaal. Misschien niet zo veel van de jungle meegekregen, maar wel smakelijk om te vertellen en op terug te kijken. Ik heb gehoord dat Laos inderdaad heel mooi moet zijn en een echt backpackers land. Er moet een bekende plek zijn, die erg relaxed is en waar iedereen blijft hangen ;-)
Bijna naar Canada, maar om nu te zeggen dat ik al "vertrekklaar" ben, nou nee. Morgen werk ik nog en de ervaring is, dat op de dag voor vertrek er nog veel moet gebeuren. Als ik woensdag maar eenmaal in het vliegtuig zit :-) We zoeken af en toe wel een internet mogelijkheid op om je avonturen te volgen en die van ons met je te delen.
Dikke kus van Antoinette

Stephen

Heeeey blondie!

Je vermaakt je uitstekend, lees ik wederom! Nog geen heimwee enzo? Haha! Ik reed afgelopen week nog langs je huisje.., alles staat er nog.., althans de buitenkant. ;-)

Hilke en ik hebben definitief besloten in 2010 ook een grote(re) reis te maken, maar eerst gaan we nog 2 weekjes kamperen om de hoek (vergeleken met jou).., Frankrijk (Provence), ook mooi.

Ik ga zo ook even je fotootjes bekijken; zullen wel weer erg mooi zijn, schat ik zo.

Een dikke kus vanuit het (altijd) zonnige Utrecht.
Maar om er toch nog even een Brabants accentje aan te geven:

ALAAAAF EN HOUDOE HÈ!

Stephen

R + M

Gootje, het wordt tijd dat je Muentschi wat nederlandse les gaat geven; fantastisch dat jullie met elkaar reizen en het zo naar de zin hebben. We kenden jouw verhalen al via andere contacten, maar als je schrijft geeft het alles weer een andere ( hogere ) dimensie. Veel plezier aan de andere kant van de wereld ( wij zullen ons wel weer met Canada behelpen ). Kus

sanne

Hi!
Wat gaaf allemaal zeg! Was soms qua tijd in de war, maar dat komt omdat ik veel natuurlijk ook al per mail ontvangen had.
Balen dat je me vrijdag via skype niet hebt kunnen bereiken.... :(
Bril gaat redelijk. Ik heb em nu op, maar doet nog wel pijn.
xx

Nick

Yo, prikken was zwaar! Ik zag opeens mezelf van boven liggen ;). Ben nu helemaal klaar voor de reis! Ook Lung Prabang staat op het programma. Super te lezen dat je het eten daar top vind. Ik kijk ook zeer uit naar de curry's, springrolls, pho, etc.

Groeten,

Nick

Ivo

Oh oh wat een avonturen beleef je toch schoonheid. En het wordt steeds beter lijkt het wel. Overigens was het eergisteren 22 augustus ;-)
Wil via deze weg wel even klagen dat ik je veeeeel te weinig te spreken krijg. Zo fijn om te horen dat je je daar zo vermaakt. Nou geen gekke dingen doen daar en ik hoop snel je stem weer te horen.

Dikke X

Suze

Goede verhalen Gootje! Gidsen zorgen altijd voor hillarische taferelen ;-) Ik heb je een hele mail gestuurd via Facebook met al het nieuws... Heb je die niet gekregen? Facebook werkt ook voor geen meter! Check 'm ff voordat ik opnieuw in de 'pen' kruip en mijn hele relaas opnieuw schrijf.

Veel plezier!! XX

Andrea

HI Lieve Margot,

wederom super verhaal, erg spannend om dit op een maandag op kantoor te lezen!
(Het weer is hier ook super, strak blauw afgelopen 3-4 weken, met een weer alarm afgelopen donderdag, die uiteindelijk maar een regen buitje was...). Jammer genoeg was vandaag de vakantie van Midden nederland alweer afgelopen en dus stond ik vanmorgen weer in de file en dat was hard wennen na 7 weken doorrijden met gas!
Verder niet veel nieuws, Bert was vorig week uitwaaien op Texel met z'n fiets, Carline zit nu lekker in zon in Frankrijk, Aefke zit nog 1 dag in Geneve...en met z'n alle op kantoor zijn we lekker bezig met projecten, AOP en dat soort dingen (overigens leuke plannen voor 2010!, ook voor WK!)

Waar blijven de foto's nou? - mn. die met jou achter de kop van de olifant - waar blijven die?? Ons allemaal lekker maken met je verhaal en dan niets :-)

Geniet van de Jungle, temples en de Lui people, liefs a

Christel

Hoi margot,
Wat een avonturen! Fijn dat je nu met gezelschap reist en zo te lezen heel leuk gezelschap. Je verhalen zijn zo beeldend dat ik het helemaal voor me zie.
Blijf genieten
Liefs Christel.

Margot

Foto's volgen over een paar daagjes!

Ivo

Voor de liefhebbers: hier het filmpje van de buikspreekpop waar Margot het over heeft.

Dorreke

Ha die Margot, poeh wat een belevenissen! Ik heb net je foto's bekeken en moest toch even reageren op die van de bloedzuiger...ik heb precies zo'n foto van een jungle toch in Thailand, getverdegetver wat een smerige ondingen!!! Hoop dat je er niet net als ik toen ook heeeeeeeele heftige diarree aan hebt overgehouden :-(. Hier in Geneve verder alles ok, Annabel nu naar de creche, morgen gaan we verhuizen naar een lekker huis (met tuin) en volgende week ga ik weer werken. Nog niet écht zin in, maar goed....Geniet er van! Groetjes Dorreke

Bert

Hoi Margot,
Zo eindelijk eens een reactie van mij. Lees je verhalen met heel veel plezier en je hebt leuke foto's. De trip door Thailand komt me heel bekend voor. Bijna alles wat jij hebt gedaan heb ik acht jaar geleden ook gedaan. Vond het erg mooi en vooral het eten was erg lekker. Hier gaat alles gewoon door, maar we hebben een heerlijke zomer, was vorige week zoals Andrea al schreef een paar dagen op Texel. Nee niet met...maar met mijn oudste zus. Was lekker. Hé geniet maar lekker en blijf vooral zo schrijven, dan blijf ik je volgen.

Groet, Bert