margotbendijk.reismee.nl

"Een enkeltje Thailand alstublieft..."

Nadat ik ook ‘hallo, ik ben een Chinees…1 momentje terwijl ik mijn hoofd uit het busraampje steek om onder luid geluid over te geven’ aan mijn lijstje toe kon voegen, besloot ik dat dat genoeg China was voor mij. Tel daarbij op het slechte weer, de niet al te vriendelijke (en vieze) mensen, het feit dat communiceren anders dan met handen en voeten onmogelijk is en ik tot slot werkelijk de hele dag geen andere tourist tegen kwam en je zult begrijpen dat ik met plezier weer weg wilde. Hoe kom ik hier zo snel mogelijk met piepende banden de grens over?? Nee, China is niet mijn land en ik ben de afgelopen week voor mijn gevoel dan ook meer bezig geweest met overleven dan met genieten.

En dus besloot ik met de hulp van mijn reddende engelen (jullie weten wie jullie zijn) het vliegtuig te pakken naar Bangkok. Op het vliegveld ontmoette ik een meisje uit Zwitserland (Doris) die op weg was naar het zuiderlijke eiland Ko Tao. Aangezien zon, zee en strand wel erg aantrekkelijk klonken, besloot ik met haar mee te gaan. We bedachtten dat we de nachttrein ook best zittend konden nemen ipv met bedden. Ai ai ai, 9 uur lang zitten op een oncomfortabele stoel in een trein die bij werkelijk bij elk Thais equivalent voor Ruttekutteveen stopte, terwijl de geur van het toilet langzaam de hele coupe vulde. Na nog eens 3 uur op een klotsende boot waar iedereen langzaamaan steeds witter werd, kwamen we gebroken op het eiland aan. Maar wel helemaal klaar voor een paar dagen Thais luieren!

Ko Tao is een van de mooiste duik en snorkelplekken ter wereld en dus besloot ik een snorkeltour te nemen. Zij die mij wat beter kennen, weten dat ik in Tanzania al eens jammerlijk geprobeerd heb deze sport onder de knie te krijgen (ik presteerde het om in water van 1,5m diep panisch als een vis op het droge rond te spartelen en daarbij ook nog eens mijn snorkelbril te verliezen... (?)). Maar vastbesloten om mij niet te laten weerhouden door deze ogenschijnlijke onkunde, dook ik het Thaise water in. Gewoon rustig blijven ademhalen, iedereen kan dit....Goed, ik heb welgeteld 3 visjes gezien... Sorry hoor, maar de mens is niet gebouwd om met zijn hoofd onder water door een stokje te ademen! Ok, het feit dat de gehele boot op zijn buik in het water lag en geen moeite leek te hebben lucht door dat stokje te persen deed misschien anders vermoeden... Maar ik blijf bij mijn geloof: Margot & snorkelen is helaas geen gelukkige combinatie. Dankje de koekoek...ik zie die visjes ook wel vanaf de boot! En ook vanaf de boot waren de plaatjes prachtig, dus ik heb me goed vermaakt!

Inmiddels ben ik ruim 2 weken onderweg en ik moet eerlijk bekennen dat alleen reizen me met momenten best zwaar valt. Alleen genieten van alle mooie indrukken, tegenslagen alleen verwerken & reisroutes alleen uitstippelen en ondernemen…een uitdaging voor iemand die schijnbaar toch minder goed alleen kan zijn dan ze zelf altijd heeft gedacht. Maar goed…ook het te lijf gaan van je eigen spoken is onderdeel van een grote reis en levert interessante stof tot nadenken…

En na een klein dipje is daar altijd nog de 1 uur durende olie-massage!! O jee, ik geloof dat ik zojuist een beetje verliefd ben geworden op dat kleine, verlegen Thaise jongetje met zijn magische handjes (sorry lief, ik hoop dat je het door de vingers kunt zien). Hij is klein en fijn genoeg om in mijn backpack te stoppen…misschien kan ik hem meenemen? Hoeft hij ’s avonds alleen maar even uit mijn tas te springen om me in slaap te masseren. Maaltijden en accomodatie inbegrepen mijn Thaise vriend... lijkt mij toch een win-win situatie...

Laughing

Christel

Heb weer genoten van je verhaal en wat een fantastische foto's! Super!
Wat heerlijk om in Ko Tao lekker bij te komen van al die rochelende chinezen.
En wat het kleine thaise jongetje betreft; had je misschien toch niet beter de kleine tas mee kunnen nemen..................

Liefs Christel.

Sanne

Whahaha, Margootje! Jouw idee met dat kleine Thaise jongetje.... hmmmm, ik weet niet wat ik daarvan moet denken hoor.

Gelukkig ben je weg uit China voor een fijner backpackers leven. En jezelf leren kennen is helemaal niet verkeerd. Daar heb je de rest van je leven wat aan!

Nog 1 dagje en dan kunnen we hopelijk de tickets gaan boeken voor een bruisende kerst, verjaardag en oud & nieuw samen! Whieheheoeheoheoe!!

X

Ivo

Tja Margootje en snorkelen, het is geen succesvolle combinatie. Maar ik vind het wel weer super dat je het toch maar weer even geprobeerd hebt liefje. Wat een schitterende foto's heb je weer gemaakt. Viel van mijn stoel van het lachen bij die foto met dat beest op je shirt.

X

Andrea

Lieve Margot,

die nachttrein van Bangkok (zonder bedden!!!) kan ik me nog goed herrinerren (+/- 10 jaar geleden), ook de bootje naar Ko Tao...ze hadden heerlijk gebakken rijst op boord! Op Ko Tao heb ik mijn duikbrevet gehaald (je paniek om door een slangetje onder de water te ademen, terwijl je op je knien in 1.5 m diepte zit...oooh zo herkenbaar, maar de tweede keer was voor mij dan wel goed gegaan), die Bounty strand van jouw foto's herken ik ook...kortom, ben blij voor je dat je in heerlijk Thailand zit (met nog heerlijker eten en heel erg leuke mensen) en geniet van Ko Tao!

Reizen alleen kan af en toe tegen vallen, maar over een jaar weet alleen het leuke nog en ben je heel blij dat je dit had gedaan.

Overigens is het nu slechts 20 graden in NL, zomer wil het niet echt worden, wij zitten met z'n allen op kantoor en lezen verlekkerd jouw verhalen!

Liefs a

R + M

Margot, kom alsjeblieft ogenblikkelijk naar huis en start een carriere als schrijfster !!!! Ook genieten wij van je mooie foto's. Inderdaad, Bounty stranden en omgeving ( voor de ouderen onder ons : Marlon Brando zou zo weer met filmopnamen willen beginnen bij het zien van zoveel exotisch schoons ). Kus

Joos de Leeuw

Lieve Margot.

In een woord GEWELDIG!!!!!!
je avonturen, je ervaringen, je ontmoetingen, je enthousiasme, je lef, je overwinningen, maar vooral je verhalen. Geert en ik genieten hiervan.
Ook ik ben geen held met snorkelen, maar de verhalen die Geert had na iedere duik, heeft me er toch toe gezet om het onder de knie te krijgen, zeg maar liever in m'n mond te krijgen en vooral te houden. Want ik kreeg het benauwd en hield op met ademen als ik dat mondstuk in had. Maar ik ben toen eerst gaan droog oefenen, stel je voor: s'avonds in de caravan, bloedheet, duikbril op,mondstuk en pijp daar waar ze horen, zweetdruppel overal en die waren niet alleen van de hitte!!!!!!!!Na enkele benauwde avonden doorgebracht te hebben in de caravan ben ik het water ingegaan op een rustig moment (lees niemand in de buurt, vooral Geert niet) na enkele pogingen lukte me het om niet in paniek te schieten en te genieten van al dat moois onder water. Die vakantie kwam ik regelmatig als een (oud) verrimpelt vrouw(tje) uit het water, want ik bleef maar snorkelen!!!!!!!!!!Dus Margot mocht je nogmaals de kans krijgen.........
Blijf genieten.
Lieve groet van Geert en Joos.

Carmen

He die Margot!

Ik dacht...laat ik eens een reactie plaatsen na het lezen van je avonturen van vandaag, ben ik er een beetje snel bij....nou....enkele zijn me voor gegaan ;-)mag de pret niet drukken!

Inderdaad MOET je wat doen met je schrijftalent, echt ontzettend moeten lachen maar dat moet ik ook altijd al wanneer ik je dit in levende lijve hoor zeggen, dus: Toneel? Cabaret? we moeten na je terugkomst maar eens een loopbaantrajectje ingaan ;-)

Goed om te lezen dat het goed (beter) met je gaat!
blijf schrijven! en geniet!

(Marco en ik verheugen ons op bella Italia....mooi weer (hopelijk) en lekker eten!))

ciao bella!

dikke zoen, Carmen

Stephen

Hmmm..., was ik nou vergeten te vertellen dat je China niet zo leuk zou vinden? Haha! Het is precies zoals Harry & Grace het ook hebben ervaren: vies, benauwd, onvriendelijke mensen. Ach ja, je moet maar zo denken: Chinezen onderling hebben er geen problemen mee. Wij Westerlingen weten het toch altijd beter, niet?! Van de andere kant: nu heb je het meegemaakt en dát pakt niemand meer van je af. Weet iemand nog waarover dit gaat? ;-) Wacht: ENTER ENTER (is wat overzichtelijker).

Zo, overzichtelijk hè? Afijn, in alles wat je schrijft, herken ik je zoooo, haha..., grappig! Je bent pas 2 weken onderweg en hebt volgens mij nu al ervaringen opgedaan om een heel boek te schrijven, niet?

Een dikke zoen vanuit een nachtelijk Utrecht (00:19),

Antoinette

Het is toch helemaal oké als je straks alle mooie stranden van de wereld hebt ontdekt! Er staat nergens beschreven wat een avontuurlijke wereldreis inhoudt, dus.... :-) Genieten maar.

Liefs.
Antoinette

irene

hahaha dat snorkelen! Zit het soms in de familie ?? Het was zo herkenbaar, ik heb ook ooit geprobeerd om dat onder de knie te krijgen maar helaas ik stop gelijk met ademen op het moment dat ik m'n hoofd onder water heb. Nadat ik ook geen goede ervaring had met onder (!)waterskiën, heb ik besloten nooit meer iets met water te ondernemen, alleen een douche of bad. Als ik het zo terug lees, lijk ik wel een kneusje en uh ja dat ben ik dus ook maar er zijn gelukkig zat andere dingen waar ik van geniet, zoals jouw geschrijf! Heerlijk om het allemaal te lezen. Wat betreft de massage, daar heb ik inmiddels ook goede ervaring mee. Niet in Thailand maar op een Spaans strand. Daar was een Thaise vrouw die voor weinig masseerde. Heerlijk, alleen te groot om mee te nemen in de kofferbak ;-) Ondanks sommige minder leuke ervaringen weet ik zeker dat je straks terugkijkt op een bijzondere ervaring, blijf dus vooral genieten, op naar je volgende verhaal

mechtild.lies

Terug van fietsvakantie richting Barcelona en nagenietend van de Piushavenfeesten in Tilburg ben ik in je weblog gedoken. Je schrijft kostelijk over al het wel en wee dat je meemaakt. Ik geniet er van en zie het voor mijn ogen opduiken. Ja, dit is avontuur waarna je op zoek gaat en wat je nog maanden zal vergezellen. Wereldtrotter: blijf je verbazen, genieten en schrijven. Toi-toi van M&L.

Stephen

Ik lees zojuist op NU.nl dat er een vliegtuig os neergestort op een Thais vakantie-eiland. Neem aan dat we ons nergens zorgen om hoef te maken?

Stephen

Sorry voor de spelfouten van hierboven; verstuurd via mijn mobieltje, dus...

Karlijn

Stephen,
ik zag dat berichtje ook en een kleine paniek maakte zich van mij meester. Heb even eea opgezocht en het gaat om een vlucht van het eiland Ko Samui, wat vlgs mij een ander eiland is dan Ko Tao, waar Margot zit.
Margot, graag bevestiging..!!!!
xxxx K.

Marijke

Hé Margot,

Leuk om alle hilarische verhalen te lezen en de foto's te bekijken. Hopelijk heb je je draai inmiddels gevonden en zie je ook de grote voordelen in van alleen reizen.

Wij zijn net terug van onze vakantie in Italië. Ons stoere voornemen om een huttentrektocht van 2 weken te maken viel na 2 dagen al in het water, omdat mijn knieen het weer af lieten weten. Ach ja, aan het water liggen is ook niet verkeerd!

groetjes,
Marijke

Sanne

Mensen, geen zorgen. Ik heb vanochtend emailcontact met Margot gehad. Ze zit in Bangkok nu.

x

Ivo

Kom op mensen, geen onnodige paniek gaan zitten zaaien. Het vliegtuig kwam uit Bangkok en ging naar een ander eiland. Margot is nu in Bangkok en alles is goed met haar zoals Sanne al aangaf.

Margot

Lieve mensen, bedankt voor al jullie bezorgde reacties! Maar inderdaad geen zorgen...ik ben gewoon lekker aan het genieten in Bangkok en alles gaat goed!

xxxx

Stephen

Al die namen lijken ook op elkaar Ivo, haha. Maar het was geen paniek zaaien hoor; het is maar hoe iemand dat opvat! ;-) Gelukkig alles OK!

Linda Hoek

Hi Margot,
Wat leuk je verhalen te lezen...en heel herkenbaar (van trein tot klein thais jongetje;-). Ik kan alleen maar zeggen, lekker genieten van dit mooie avontuur. Alleen reizen is moeilijker dan je vantevoren bedenkt maar levert tegelijkertijd ook veel voordelen op. En af en toe aanhaken bij het plan van iemand anders is ook prima.
Pas goed op jezelf
Linda